Onze spel- en sportfaciliteiten
Bij Witte Winde kom je om lekker buiten te spelen. Dat kan op vele manieren. Je kunt alleen komen en spelen met de kinderen die er zijn, of je komt met je vrienden of familie. Witte Winde heeft eigentijdse spel- en sportfaciliteiten voor alle leeftijden. Er is een grote variatie aan speeltoestellen, van een wipkip en glijbaan voor de allerkleinsten tot een kabelbaan voor de stoere binken. Ook kun je er klimmen en klauteren, je balbehendigheid oefenen en aan de rekstokken hangen. Verspreid over het terrein staan enkele picknicktafels waar de ouders lekker kunnen uitrusten en een oogje in het zeil kunnen houden.

Sport:
Pannakooi

Pannavoetbal is in trek bij de jeugd, maar ook volwassenen beleven er
plezier aan. Het spel is leuk om te beoefenen en mooi om naar te kijken. Elke keer als door de benen van de tegenstander wordt gespeeld en de bal weer in eigen bezit komt, is er een panna gescoord en is het spel afgelopen. De pannakooi biedt de mogelijkheid voor een dynamisch en actief spel en zorgt daarmee voor extra plezier tijdens uw schoolreisje of elk ander evenement.

Tafeltennis
En natuurlijk mag ook de pingpongtafel niet ontbreken!

Fitness
Voor de fanatiekelingen staan er ook fitness toestellen. Deze vernuftige toestellen maken gebruik van je eigen lichaamsgewicht om je spieren te trainen. Op alle toestellen staat beschreven hoe ze gebruikt moeten worden. Hou je hier ook aan om ongelukken en defecten te voorkomen!
Helaas is gebleken dat niet iedereen zich hieraan heeft gehouden waardoor 2 apparaten al defect zijn. Wij zoeken naar een oplossing in de hoop dat we dit nog kunnen repareren.

Veilig spelen
Witte Winde heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. We maken
regelmatig een ronde door de speeltuin en controleren dan alle toestellen.
Jaarlijks komt een onafhankelijk bedrijf een grote inspectie uitvoeren. Op
basis van al deze inspecties voeren wij onderhoud uit aan de toestellen.

Als gast is het mogelijk een bijdrage te leveren aan de veiligheid:
 –  Als begeleider / ouder blijf je verantwoordelijk voor het toezicht op de kinderen
 –  Hou in de gaten wat de kinderen doen en geef de grens aan
 –  Volg de aanwijzingen van het personeel altijd op

Het komt soms voor dat een toestel is afgesloten. Dat kan zijn omdat het net van een nieuw laagje verf is voorzien, maar ook omdat een onderdeel vervangen moet worden dat versleten is. Het is dan ook verboden te spelen op een toestel dat met afzetlint of hekken is afgezet. Kom je ergens een situatie tegen waarvan je niet zeker weet of het veilig is? Vraag het gerust aan onze beheerder. We kijken dan samen naar de situatie