Ezels: Martine, Freya en Edje
Freya (geboren in het jaar 2002) is een bruine merrie, zij heeft als zorgezel op Ameland gewoond en heeft daar met gehandicapte kinderen gewerkt.
Haar maatje is Edje (geboren in het jaar 1997), hij is een bonte ruin. Veel denken dat Edje zwanger is vanwege zijn dikke buik, maar het is een mannetje. Zijn dikke buik heeft hij te danken aan een vetziekte die gelukkig geen kwaad kan. Beide ezels zijn verschrikkelijk lief en betrouwbaar met kinderen, wel zijn ze wat eigenwijs en laten ze duidelijk weten dat ze ergens geen zin in hebben. Ze zijn ook reuze nieuwsgierig!

Kunekune varkens: Akka en Rosie
Rosie (geboren in het jaar 2011) is de moeder van Akka (geboren in 2015). Het zijn allebei vrouwtjes en leven samen in hun verblijf met de twee loopeenden Star en Starly. Akka en Rosie zijn vriendelijke, maar ietwat lompe dames die zeer nieuwsgierig zijn. Als ze weten dat de verzorger er is staan ze al luidruchtig te knorren en lopen heen en weer van ongeduld voor hun lekkere maaltijd. Het zijn varkens en dat zie je ook aan hun eetmanieren. Ze houden er van om hun huisje mooi en knus in te richten met hooi dat ze elke dag krijgen.
Star en Starly zijn ook allebei vrouwtjes en hebben hun eigen hokje. Ze voelen zich thuis tussen de varkens. Ook hun weten dat ze eten krijgen en ze “kwispelen” dan al met hun staartjes.  

Geiten:
Er staat een kleine variatie aan geiten in de grote wei. Het jongste geitje is geboren in 2021 en heet Pinot noir, de oudste in het jaar 2012 en is een dwerggeit en heet Bregje. Ze hebben allemaal een eigen karakter en zijn gewend aan mensen. Ook geiten zijn erg nieuwsgierig. 
Sinds eind februari 2022 is er een nieuwe geit bij gekomen. Haar naam is Cateau en ze is samen met ezel Martine hierheen verhuisd.
De 2 witte geiten zijn melkgeiten en heten Sigrid en Isis.

Schapen:
We hebben vier schapen. In de herten wei staan twee soaya schapen Baby en Babette deze hebben wij in het voorjaar van 2012 gekregen vanuit de begrazing die bij de bunker in de buurt rondlopen. Zij waren allebei achtergelaten door hun moeder en door ons met de fles grootgebracht. De twee andere schapen wonen bij de ezels en de geitjes in de wei. Ze heten Tiny (de witte) en de ander heet Elly (de zwarte). Elly en Tiny zijn begin 2016 geboren.

Herten en Schapen:
Op de andere weide vind je vier damherten Erica, Elza, Eva en Evita. Het zijn allemaal vrouwtjes en geboren in 2017. Ze zijn schuw, maar ook wel nieuwsgierig. Vooral kleinere hondjes die langs het hek lopen vinden ze interessant. Ze leven samen met twee soaya schapen, Babette en Baby.

Vogels:
In de volière zitten parkieten, zebravinkjes, een paartje halsbandparkieten en een paartje valkparkieten. De vogels eten allemaal verschillende soorten vogelzaad. Sommige zitten graag voor het spiegeltje en lijken hele gesprekken met zichzelf te hebben. Lawaai maken kunnen ze als de besten.
Sinds begin februari hebben ze nieuwe huisjes gekregen. Ze waren er enorm blij mee! Helaas dachten ze ook dat ze het hout ervan konden gebruiken om een nestje mee te maken. Ze hebben daardoor wat gaten en andere vernielingen aangericht. De kleine vandaaltjes!

Knaagdieren:
Binnen vind je onze 6
cavia’s genaamd Snelle, Cookie, Coco, Rio, Droppie en Fluffie. Ze zijn heel erg blij met elkaar en liggen regelmatig tegen elkaar aan te slapen. De leeftijden zijn niet bekend. Ze maken allemaal aardig herrie als ze weten dat ze eten krijgen. De cavia’s in het onderste hok zijn vrij tam. Die in het bovenste hok zijn nog wat schuw, maar wennen al iets aan mensen.
Helaas zijn
Droppie en Fluffie door ouderdom gestorven in mei, maar we hebben ook een nieuwe cavia mogen verwelkomen. Deze woont nu samen met Rio en ze heet Billy.

Kippen:
Bij de herten in de wei lopen vier kippen Katja, Kyra, Annie en Jannie. Ze delen deze wei samen met hun haan Dirk. Zo nu en dan leggen ze een heerlijk eitje! Sinds kort zijn er ook 3 nieuwe kippen bij. Ze heten Elvis, Houdini en Jannie (ja echt… nog een Jannie… die naam had ze al gekregen van haar vorige eigenaren, onhandig, maar ook wel weer grappig!)
Nee, de kippen spelen geen hink stap sprong! Op het moment loopt één van de kippen een beetje mank. Ze bleek een vogelring om haar poot te hebben die te strak was komen te zitten. De ring is inmiddels verwijderd en ze knapt er al van op.