Ezels: Freya en Jazz en Dolly
Freya (geboren in het jaar 2002) is een bruine merrie, zij heeft als zorgezel op Ameland gewoond en heeft daar met gehandicapte kinderen gewerkt.
Jazz (de bruine is geboren in mei 2022) en Dolly (de grijze is geboren in augustus 2022) zijn begin 2023 bij ons komen wonen en komen van een zorgboerderij. Beide ezels willen graag knuffelen.
De ezels zijn verschrikkelijk lief en betrouwbaar met kinderen, wel zijn ze wat eigenwijs en laten ze duidelijk weten dat ze ergens geen zin in hebben. Ze zijn ook reuze nieuwsgierig en kunnen flink lawaai maken.

Kunekune varkens: Akka en Rosie
Rosie (geboren in het jaar 2011) is de moeder van Akka (geboren in 2015). Het zijn allebei vrouwtjes en leven samen in hun verblijf met de vijf loopeenden Star, Starly, Shimmer, Shine en Guus. Akka en Rosie zijn vriendelijke, maar ietwat lompe dames die zeer nieuwsgierig zijn. Als ze weten dat de verzorger er is staan ze al luidruchtig te knorren en lopen heen en weer van ongeduld voor hun lekkere maaltijd. Het zijn varkens en dat zie je ook aan hun eetmanieren. Ze houden er van om hun huisje mooi en knus in te richten met hooi dat ze elke dag krijgen.
De loopeenden voelen zich thuis tussen de varkens. Ook hun weten dat ze eten krijgen en ze “kwispelen” dan al met hun staartjes.  

Geiten:
Er staat een kleine variatie aan geiten in de grote wei. Het oudste geitje is Cateau. Ze hebben allemaal een eigen karakter en zijn gewend aan mensen. Ook geiten zijn erg nieuwsgierig. Sinds oktober 2022 zijn er 3 dwerg geitjes bij ze heten Lieve, Lotje en Lonny en in december 2022 hebben we er ook bokje bij, deze heet Harry.

Schapen:
We hebben drie schapen in de herten wei. Een soaya schaap die Babette heet. Deze hebben wij in het voorjaar van 2012 gekregen vanuit de begrazing die bij de bunker in de buurt rondlopen. Ze was achtergelaten door haar moeder en door ons met de fles grootgebracht. De twee andere schapen heten Dumb (de witte) en Dumber (de zwarte). Dumb en Dumber zijn begin 2016 geboren.

Herten en Schapen:
Op de andere weide vind je vier damherten Erica, Elza, Eva en Evita. Het zijn allemaal vrouwtjes en geboren in 2017. Ze zijn schuw, maar ook wel nieuwsgierig. Vooral kleinere hondjes die langs het hek lopen vinden ze interessant. Ze leven samen met een soaya schaap.

Vogels:
In de volière zitten parkieten, zebravinkjes, en een paartje valkparkieten. De vogels eten allemaal verschillende soorten vogelzaad. Sommige zitten graag voor het spiegeltje en lijken hele gesprekken met zichzelf te hebben. Lawaai maken kunnen ze als de besten.

Knaagdieren:
Binnen vind je onze 5 
cavia’s genaamd Snelle, Cookie, Coco, Billy en Jean. Ze zijn heel erg blij met elkaar en liggen regelmatig tegen elkaar aan te slapen. Ze maken allemaal aardig herrie als ze weten dat ze eten krijgen. Cavia’s zijn prooidieren en dus altijd op hun hoede. Daarom pakken we de cavia’s zo min mogelijk op omdat ze hier stress van ondervinden.

Kippen:
In de herten weide loopt een variatie aan kippen en leven samen met haan Dirk, de vier damherten, 2 geiten, 2 schapen en het soaya schaap. Zo nu en dan leggen de kippen ook heerlijke eitjes.