Help ons mee een nieuw piratenschip aan te schaffen

Vrijwilligers gezocht!

Het bestuur van Witte Winde is altijd op zoek naar vrijwilligers.
Wilt u zich inzetten voor de eilander jeugd en gasten van Schiermonnikoog?
Heeft u enkele uren beschikbaar in de middag?
Kom dan tussen 15.30 en 16.30 uur langs bij Witte Winde.

Werkzaamheden:
De volière heeft in januari een flinke opknapbeurt gehad. Het gaas is vervangen en afgewerkt met nieuwe latte. De latten zijn bewerkt met een milieu- en diervriendelijke lijnzaadolie, welke is geschonken door schildersbedrijf Schier Schilders te Schiermonnikoog, om het te verduurzamen en beter bestand te maken voor omstandigheden buiten. Ook hebben de vogeltjes een nieuw klimtoestel, nieuwe huisjes en een nieuwe waterbak gekregen.

De hekken zijn geplaatst! Het was een “hek”tische week waar we gelukkig veel hulp hebben gekregen van vrijwilligers. Heel hartelijk dank allemaal! Het weghalen en plaatsen had meer voeten in aarde dan aanvankelijk gedacht. Met een clik melding konden we de kabels lokaliseren en om helemaal zeker te zijn dat we niks kapot zouden maken hebben we de kabels opgegraven. Verder moesten we voor sommige hekwerken de grond weghalen zoals in de hertenweide langs het pad. Één belletje en de shovel van Stiva werd voor ons ter beschikking gesteld. Gemeente, boeren, omwonenden, iedereen die tijd en zin had hielp mee om alles in goede banen te leiden en de mega klus te klaren. Wij zijn super trots op het resultaat! Om de hekken van de hertenweide te kunnen weghalen en later de nieuwe te kunnen plaatsen, moesten we een oplossing vinden om de herten, kippen en schapen onder te brengen. Gelukkig zijn wij met een team die vindingrijk is! We hebben de firma Dijkstra gebeld en mochten 11 bouwhekken lenen. Ze werden bij ons gebracht de dag nadat er om gevraagd is. Hoe mooi is dat! De herten konden daardoor gewoon in hun vertrouwde omgeving blijven en nieuwsgierig toekijken hoe hun verblijf werd vernieuwd. Toen ze vrijgelaten werden hebben we de hekken verplaatst naar de ezelweide. De brutale dieren liepen namelijk het kleine gaashekje gewoon omver om het pas gezaaide grasveldje te vertrappen… Ook hebben we de gele waterslang vervangen door een vaste ingegraven waterleiding van de pomp naar het varkensverblijf. Hiervoor mochten we gebruik maken van de kleine graafmachine van Ridder en de Vries en hielp Floris Talsma de geul te graven. Eenmaal dicht en met de bouwhekken van Dijkstra hebben we het stuk opnieuw ingezaaid. Het wordt allemaal steeds mooier en beter!!

De ezelweide heeft een “nieuw” hok gekregen met dank aan de mannen van de gemeente! Alle dieren zijn er enorm blij mee en eten graag op deze nieuwe hangplek. Verder hebben we nieuwe zwarte grond mogen pakken van de gemeente om alle gaten op te vullen en kale plekken in het veld op te hogen. Nu maar hopen dat Frya het veld met rust laat en stopt met graven. Dankzij de shovel van Stiva en de handigheid van het besturen ervan door Berend heeft het ons heel wat kruiwagens en uren werk gescheeld om dat te verplaatsen. Ook hebben we van de gemeente graszaad gekregen om de nieuwe grond mee in te zaaien. Om de dieren uit de buurt van het graszaad te houden hebben we het afgerasterd met gaas en stokken die we hebben gekregen van Chris en Gea.
Wij willen daarom de mannen van de gemeente, Stiva, Berend, Chris en Gea en alle vrijwilligers die hebben geholpen enorm bedanken!
Benieuwd hoe het is geworden? Zie de foto’s onderaan deze pagina.

Alle dierenhokken, speeltoestellen en picknick tafels zijn schoongespoten door Edwin en man man man, wat knapte de boel daar van op!

In de planning:
We zijn op het moment bezig om een aantal dingen voor elkaar te krijgen. Namelijk, groot onderhoud aan het gebouw en het “piratenschip” dat is afgekeurd hopen we een mooi nieuw alternatief voor te kunnen terugplaatsen. Zie het plaatje hier.
Ook komen er nog 8 nieuwe speeltoestellen. De planning is begin december.


Het is alweer even geleden dat we nieuwe hekwerken hebben geplaatst en heel veel andere werkzaamheden hebben verricht. Er is daarbij enorm veel hulp geweest van verschillende personen en bedrijven. We gaan ons best doen hieronder iedereen op te noemen. Mochten we iemand vergeten te noemen dan is dat absoluut niet expres en zouden we het fijn vinden als diegene dat ook kenbaar maakt bij ons, want alle hulp die we hebben gehad, in welke vorm dan ook, heeft ons enorm geholpen en zijn wij echt heel erg blij mee geweest!

 

Oké, daar gaan we….

Schier Schildersbedankt voor het sponsoren van diervriendelijke en milieuvriendelijke verf op lijnzaadolie basis en de kwast voor de latten van de volière en het hok/afdak in de ezelweide

Jelke en Annemieke Blaauwwiekel, bedankt voor het maken van alle hokjes, ruifjes en vogelhuisjes.

• Mannen van de gemeentelijke buitendienst, in het bijzonder Kornelis Bentum, bedankt voor alle hulp en adviezen tijdens alle werkzaamheden en enorm bedankt voor de zeer prettige samenwerking.

Henri en Rennie Vlasma, bedankt voor al jullie hulp en bijdragen aan de dier en
speelweide. De waterpomp en aansluitingen zijn ideaal zo!

Spar Brunekreef, bedankt voor alles wat jullie voor ons doen.

De tuin naast de Branding, bedankt voor alle groente en fruit die we ook van jullie krijgen voor de dieren.

• berend groendijk, bedankt dat je ons wilde helpen extra grond in de weides te krijgen, beide keren, zodat we de meeste gaten konden opvullen en lagergelegen kale plekken
konden ophogen.

Stiva bestratingen, bedankt dat we jullie shovel mochten gebruiken om zand te verplaatsen, maar ook voor het opnieuw bestraten van de paden waar dat nodig was.

Bouwbedrijf R. Dijkstra Schiermonnikoog, bedankt dat we de bouwhekken mochten lenen om de herten veilig in hun eigen weide te kunnen laten terwijl we het hekwerk daar konden vervangen en dat we ze nog eens 6 weken langer mochten blijven gebruiken om van de blubber een mooi grasveld te kunnen maken.

• Chris en Gea, bedankt voor het hekwerk met paaltjes en voor alle handgemaakte spulletjes die we mogen verkopen bij de kinderboerderij om daarmee meer geld binnen te halen
voor onderhoud van de dier en speelweide.

Ridder en de Vries transporten, bedankt voor het helpen verplaatsen van het hokje van de pannakooi naar de ezelweide en bedankt dat we jullie kraantje mochten lenen om een geul te graven voor het aanleggen van een waterleiding dwars door de ezelweide.

• Floris Talsma, bedankt dat je dat kraantje van Ridder wilde besturen om de geul daadwerkelijk te graven.

• Veehouderij Florida, bedankt dat jullie elke keer klaar staan met advies en medicijnen bij zieke dieren, het schapen scheren, het vervoer van Martine en het brengen van een flinke schep zand om het gat van de draaimolen te vullen.

Fietsverhuur Soepboer, bedankt voor het bijmaken en sponsoren van meerdere setjes sleutels.

Guus Kok bedankt voor het onkruidvrij maken van de grond waar het nieuwe hekwerk geplaatst werd.

• Berend Groendijk, Ferdinand Schoenmaker, George Jenom Podry, Hans Bengen, Jorn Postmus, Marcel Scheper, Merijn Harsema, Willem Dolfin, en Tennisvereniging de Hinneleup Schiermonnikoog, bedankt voor het helpen met het verwijderen van alle oude hekwerken en Paulien Harsema van Dijk en Merijn Harsema, bedankt voor het helpen vangen van de herten en schapen en het helpen verwijderen van de hekwerken.

Holland Hekwerk, bedankt voor de fijne samenwerking en het sponsoren van een deel van het hekwerk.

Lunchroom De Koffiekajuit, bedankt voor het sponsoren van de heerlijke lunches tijdens de 4 dagen dat we hekwerk aan het plaatsen waren.

Fietsverhuur Schiermonnikoog, bedankt voor het sponsoren van 4 fietsen voor de 4 mannen van Holland hekwerk in de week dat ze er waren.

Linnenverhuur Schiermonnikoog, bedankt voor het sponsoren van bad- en bedlinnen voor de mannen van Holland Hekwerk.

Wagenborg Passagiersdiensten, bedankt voor het sponsoren van de overtocht van geit Cateau en ezel Martine (de grootste ezel van de 3)

• Martin Visser en Aline Visser Volgers, bedankt voor het sponsoren van nieuwe golfplaten voor het dak van het hokje dat naar de ezelweide is verplaatst.

• Robert Duimering en Mia Duimering, bedankt voor het rondbrengen van de flyers bij elk
(vakantie)huis op Schiermonnikoog.

• Ook zijn we heel blij met de nieuwe eenden en kippen die we hebben gekregen en alle donaties die onze vaste donateurs elk jaar geven en alle losse donaties die we hebben mogen ontvangen.

• Tot slot de beste paarden van stal, al onze vrijwilligers die wekelijks komen helpen met de
nodige werkzaamheden. Bedankt Geke Abma, Daniëla Koele, Brenda Scheper-Box, Sterre Scheper, Marnix Boot & Nancy.

 

Waar we ook oprecht enorm blij mee zijn is dat iedereen bereid is mee te helpen zonder er ook maar over na te hoeven denken. Wijzelf vinden de dier- en speelweide een belangrijke
en mooie plek, maar blijkbaar voelt het hele eiland het ook zo. Het geeft ons een enorme boost om door te gaan met alles, want we zijn nooit klaar!