Help ons mee een nieuw piratenschip aan te schaffen

Vrijwilligers gezocht!

Het bestuur van Witte Winde is altijd op zoek naar vrijwilligers.
Wilt u zich inzetten voor de eilander jeugd en gasten van Schiermonnikoog?
Heeft u enkele uren beschikbaar in de middag?
Kom dan tussen 15.30 en 16.30 uur langs bij Witte Winde.

Werkzaamheden:
De volière heeft in januari een flinke opknapbeurt gehad. Het gaas is vervangen en afgewerkt met nieuwe latte. De latten zijn bewerkt met een milieu- en diervriendelijke lijnzaadolie, welke is geschonken door schildersbedrijf Schier Schilders te Schiermonnikoog, om het te verduurzamen en beter bestand te maken voor omstandigheden buiten. Ook hebben de vogeltjes een nieuw klimtoestel, nieuwe huisjes en een nieuwe waterbak gekregen.

De hekken zijn geplaatst! Het was een “hek”tische week waar we gelukkig veel hulp hebben gekregen van vrijwilligers. Heel hartelijk dank allemaal! Het weghalen en plaatsen had meer voeten in aarde dan aanvankelijk gedacht. Met een clik melding konden we de kabels lokaliseren en om helemaal zeker te zijn dat we niks kapot zouden maken hebben we de kabels opgegraven. Verder moesten we voor sommige hekwerken de grond weghalen zoals in de hertenweide langs het pad. Één belletje en de shovel van Stiva werd voor ons ter beschikking gesteld. Gemeente, boeren, omwonenden, iedereen die tijd en zin had hielp mee om alles in goede banen te leiden en de mega klus te klaren. Wij zijn super trots op het resultaat! Om de hekken van de hertenweide te kunnen weghalen en later de nieuwe te kunnen plaatsen, moesten we een oplossing vinden om de herten, kippen en schapen onder te brengen. Gelukkig zijn wij met een team die vindingrijk is! We hebben de firma Dijkstra gebeld en mochten 11 bouwhekken lenen. Ze werden bij ons gebracht de dag nadat er om gevraagd is. Hoe mooi is dat! De herten konden daardoor gewoon in hun vertrouwde omgeving blijven en nieuwsgierig toekijken hoe hun verblijf werd vernieuwd. Toen ze vrijgelaten werden hebben we de hekken verplaatst naar de ezelweide. De brutale dieren liepen namelijk het kleine gaashekje gewoon omver om het pas gezaaide grasveldje te vertrappen… Ook hebben we de gele waterslang vervangen door een vaste ingegraven waterleiding van de pomp naar het varkensverblijf. Hiervoor mochten we gebruik maken van de kleine graafmachine van Ridder en de Vries en hielp Floris Talsma de geul te graven. Eenmaal dicht en met de bouwhekken van Dijkstra hebben we het stuk opnieuw ingezaaid. Het wordt allemaal steeds mooier en beter!!

De ezelweide heeft een “nieuw” hok gekregen met dank aan de mannen van de gemeente! Alle dieren zijn er enorm blij mee en eten graag op deze nieuwe hangplek. Verder hebben we nieuwe zwarte grond mogen pakken van de gemeente om alle gaten op te vullen en kale plekken in het veld op te hogen. Nu maar hopen dat Frya het veld met rust laat en stopt met graven. Dankzij de shovel van Stiva en de handigheid van het besturen ervan door Berend heeft het ons heel wat kruiwagens en uren werk gescheeld om dat te verplaatsen. Ook hebben we van de gemeente graszaad gekregen om de nieuwe grond mee in te zaaien. Om de dieren uit de buurt van het graszaad te houden hebben we het afgerasterd met gaas en stokken die we hebben gekregen van Chris en Gea.
Wij willen daarom de mannen van de gemeente, Stiva, Berend, Chris en Gea en alle vrijwilligers die hebben geholpen enorm bedanken!
Benieuwd hoe het is geworden? Zie de foto’s onderaan deze pagina.

Alle dierenhokken, speeltoestellen en picknick tafels zijn schoongespoten door Edwin en man man man wat knapte de boel daar van op!

Omdat we nu meer vrijwilligers hebben, hadden we niet genoeg sleutels. Dankzij Fietsenverhuur Soepboer hebben we een aantal nieuwe sleutels gekregen. Hoe fijn!!

In de planning:
We zijn op het moment bezig om een aantal dingen voor elkaar te krijgen. Namelijk, groot onderhoud aan het gebouw, bestrating aanpakken, nieuw hekwerk bij de hertenweide en het “piratenschip” dat is afgekeurd gaat weggehaald worden en we hopen daar een mooi nieuw alternatief voor te kunnen terugplaatsen. Zie het plaatje hier